Wednesday, January 30, 2008

cumi2ton?

alaaalaaaa Cumi is sleeping at my lovely Hani *weeee =)

Cumi inside her cupid-bed.. ;p


p/s: emm... Cumi light-up my life! Our life! =))

Tuesday, January 29, 2008

C U M I

27/01 ~ CUMI.

our first baby. =))

Thursday, January 24, 2008

today is Friday - 16 Muharam 1429

hari ini hari Jumaat.. pagi2 bangun, owh ari ni ari Jumaat! =) Alhamdulillah.

Hari ni birthday Epit! Happy Birthday to You ~~ 22 years old. =)
we'll celebrate it at kang guan seafood rest., carey island tonite. myself&hani + epit + epoy.. 4beradik akan makan BANYAK malam ini!. pasti! yummy2!

selalu terngia2 dalam fikiran, Ibu cerita, kalo arwah atok ada dulu2, hari Jumaat umpamanya mcm hari raya. tau dah. subuh2 dah atok bangun, suma org bangun. siap2 bagi makanan kat ayam itik. siram batas2 sayur. sapu halaman. pendek kata luar dalam umah nak kemas bersih. pastu emm, sembelih ayam! this moment yg paling di tunggu. pastinya ari Jumaat kita dapat makan lauk istimewa.. special day, with a special menu.. gembiranya nyer x terkata.. maklumlah, kita org kampung. ayam di ternak untuk di jual. sumber pendapatan. (pertanian adalah perniagaan beb ;p). bukan utk di makan sehari2. hehee.

ibu crita lagi, kalo arwah atok ada, time bersiap nak p sembahyang Jumaat, waah mcm nak p berhari raya.. =).. kain pelikat gosok. baju melayu gosok. songkok di berus. ada sapu tangan siap di lipat masuk poket baju. butang baju melayu siap. wangiiiii jaa bau minyak atar. sandal nak p masjid tu, dah siap basuh pagi2. BERSIH. segak bergaya. =)

tapi skrg, emmm.. 'Pegi sembahyang jumaat pakai t-shirt dok umah jaaa?!' <--- (ayat ini telah ditujukan khas buat adik aku Epoy last week! hahahaaaa padan muka kena marah) Ibu kata, x sopan langsung. kalo nak berjalan2 ke bandar tu pandai nak pilih2 pakai baju cantik. aaaa ni nak pegi mengadap Tuhan, p tukar baju! (hahaa yes2 aku tunjuk 'good' kat Epoy).

very good lesson. =) teringin plak nk tgk Hani bersiap p sembahyang Jumaat acane.. ;p

p/s: mesti nak iron telekung kalo baru pas basuh. habit.

Tuesday, January 22, 2008

Ooonlyyy Yoouuuu

saya&Hani telah pergi menonton wayang Alvin & the Chipmunks pada new year eve baru2 ini. but still, i can feel the emotion~~Besstnyeer *melting! ;p especially to this song.. i really love it!


Only you can make this world seem right
Only you can make the darkness bright.
Only you and you alone
Can thrill me like you do
And fill my heart with love for only you.
Only you can make this change in me,
For it's true, you are my destiny.
When you hold my hand,
I understand the magic that you do.
You're my dream come true,
My one and only you.
Only you can make this change in me,
For it's true, you are my destiny.
When you hold my hand,
I understand the magic that you do.
You're my dream come true,
My one and only you.
One and only you.

p/s: can i have a videoclip + this song?

le tour de jalan TAR

esok cuti yay!! esok will be a busy day for me&Hani.

1) i need to go to kedai BAK for fitting. emm.. seems like baju kurung saya dah nak siap *big grin. hehee sukaaa!! saya tidak berasa pening untuk memikirkan apakah fesyen2 terkini kerana: saya suka baju kurung =))

2) kena p kedai bunga raya. Hani kata -> kedai bunga raya syg. ;p ada bbrp benda nak beli lagi. beads. riben gold. riben putih. stokin hijau. stokin pink. dawai.

3) to make sure that Our ukuran baju dah written-down. apalaa. ari tu kan dah dtg ukuq badan. awat tepon tanya. wat saspen jaa. *emm.. indicate that our songket x di potong2 lagi laa tu.

4) beli alat merenjis. pastikan 50% off.

5) alang2 dah nak ke jalan tar tu, nak beli telekung skali. for ustazah.

6) kalo sempat nak survay tudung.. hehe pompuan acani laa menyempat ajaa.

7) macam best jaa kalo dapat makan kat Insaf. ;p

8) teringin nak rasa kebab sedap yg hani dok kata2 tu..

9) sempat ke nk p sungei wang? nak survay dslr. D40x. =)


p/s: saya dah bawa kabel kamera + 11 adobe cds inside my bag.

Thursday, January 17, 2008

pre-wedding course - one step ahead

emm.. macam best jaa ada blog sendiri.. ini semua angkara sukaa membaca blog erni & jep. hehee. so, let me have it too. seems like i am counting days for my wedding, eeeuuuu saya sukaa topik ini. =)

last 2 weeks (5&6 Jan 08) Hani & i went for a pre-wedding course at precint 16-nearby alamanda.. boleh tahan laaa. Nice sebab ustaz2 nya bersemangat (me too!)..

mula2 masuk dewan kuliah, tgk dah RAMAI nya peserta.. maklumlah merujuk kepada organiser, skrg ni byk sgt propaganda mengatakan kononnya kursus kahwin nak di panjangkan tempohnya sampai seminggu la, calon lelaki kena wat qiamulail laa, harga kursus kawen nak di naik kan sampai rm300 laa.. hahaaa maybe ini adalah salah satu strategi pemasaran. dan ianya BERKESAN. kalo lah major-lecture time aku blajar dulu macam ni, sure Dr.jualang, Dr.zaleha sayaaaaang kita. ;p. sampai ada yg terpaksa duduk kat tangga dulu, sbb organiser tgh cari kerusi. aku keseorangan di wing kanan (semua wanita di sini yaa), dikelilingi adik2 upm, ukm kot (i think so). muda2 jaa lagi..

best lecture:
1) acane nak uruskan borang2 perkahwinan.
ustaz kata x payah nak susah2 pikir cepat2 nak siapkan borang. ada yg dah siap 3 bulan sblm nikah. paling ideal, sbulan sblm nikah baru p proses. sbb dia kata, proses tu bukannya makan masa berhari, kalo p pagi-petangnya dah siap dah. Pak Lang will help me for this so-called-mcm-complicated-jaaa-nak-urus-borang2-ni. heheee

2) apa tanggungjawab isteri terhadap suami.
lecture 2 hari tu sbnarnya berbalik2 bercerita tentang topik ini jaa.. emmm =) i like this! daydreaming.. acane ek kalo dah kawen nanti.. heeeehe i will move to my new HOME.. *lovveeeellyyy... in Carey Island. *do you ever heard this place?.. slalu nya sukaa if Hani ajak date p beli barang dapor.. hehee. Carrefour or Jusco.

3) apa tanggungjawab suami terhadap isteri.
sama gak cam item (2). . kesimpulannya, we need to bring out the best in each other. =)

p/s: ustaz kata isteri boleh 'curi' duit suami kalo ianya digunakan ke jalan yang benar.. *yay! Hani!!! sy curi duit Hani yaaa.. i neeed new lipstick + blusher! <--- wajib tauu menghias diri utk suami ;p