Friday, February 29, 2008

*cintahati saya

c u m i !
u r my sunshine
my only sunshine
u make me happy
when skies are grey
you'll never know dear
how much i love u
please dont take my sunshine away..
;p
p/s: i love you c u m i !!

Tuesday, February 26, 2008

3 months to go!

haih.

penat.

mcm lari marathon.

kat opis ligat.

balik umah ligat.

off day pon ligat.

tapi badan makin gemok.

x kurus pon. hahaaa

sebab muloot pun ligat!

esok settle kan kad kawen..

kat kedai kontena-klang

esok annual leave. sbb sok Hani off-day.

bleh laa settlekan sama2.

anyway, i am happy all the way! =)) wpun serabut lagi kepala mcm2 nak buat. calm down.. tarik nafassssss-tahan-hembussssss...

sebab, saya sedang menguruskan event yang amat bermakna utk diri saya sendiri.

selalu tu kalo jadi organizer apa2 event kat company ni mak aii sakan..
ke hulu ke hilir xpa. fon sana fon sini xpa. makanya, i'm adapted. ;p..

the best thing is - the MORALE SUPPORTs.

fire up ur heart!!!!


p/s: my BIG baby is coming.. =) i can't wait! Eeuuuuuuuu

Thursday, February 14, 2008

13.02.2008

13 FeBrUaRy 2008 - WeDnEsDaY

Happy Birthday to Me,
happy birthday to me,
HaPpY bIrThDaY tO NOR SARASHIMATUN,
h A p P y B i R t H d A y T o M e....

this day probably the LAST BIRTHDAY for me to celebrate it AS A BACHELOR! hehee

p/s: thanks Hani for a happiness & joyful & absolutely-yummy2-erkkk dinner ;p

Monday, February 11, 2008

Awat laaa ni saya slalu letih bekerja..

setelah difikir2 dan membuat beberapa rujukan, maka saya dah find out kenapa saya rasa letih bekerja.

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang.

1.7 juta darinya sudah bersara. Jadi tinggal 21.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun. Jadi tinggal 20 juta orang.

Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej, universiti dll).
Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.


Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja.
Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.


Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat) pasal diorang nie nak kerja macam mana... tinggal dalam hutan.

Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja... .
Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang menganggur dan takder kerja surirumah, pekerja yang kena VSS, orang2 tua, fresh university student, kena buang kerja dll).
Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.


Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang dilaporkan sakit dan kini berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital bahagia.)
Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja... .


Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti di seluruh negara.

Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...

Dan 2 orang itu adalah awak dan saya...
Dari dua orang ini... awak SEKARANG INI masih duduk depan komputer, main internet, main games, reading jokes, membaca email, main chat dan tak buat kerja langsung... jadi tinggallah saya sorang yang buat kerja dalam Malaysia nie... letih tau.

P/S : Semua statistik di atas boleh dirujuk kesahihannya di Pusat2 Bancian, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pertahanan, Jabatan Tenaga Raya, Kementerian Pendidikan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.